Home
Font size bigger Standard Font Size Font size smaller

Masuk

Saluran

Turn off/on Options FAQ Kide Chat

terakhir ago

Only registered users can send messages, registrt or login

My Points

PMS Notifier

You are not logged in.

PMS Mailbox

You are not logged in.


Powerd By : NorthPony
Eastern & Oriental Hotel


Eastern & Oriental Hotel (E & O Hotel) adalah tempat perlindungan yang terletak di tengah Pulau Pinang yang meriah. Dengan Grande Dame sejarah ini,  kolonial menawarkan perkhidmatan tradisi yang terbaik dan mewah kepada para tetamu.

Sebaik saja membuka pintu masuk E & O, terdapat senyuman daripada penjaga pintu untuk menyambut kedatangan anda. Peribadi dan perkhidmatan penuh perhatian adalah salah satu keunggulan dari E & O. Ia dilengkapi dengan pelayan 24-jam yang hadir untuk setiap keperluan anda.

Sebuah kolam renang yang megah dengan pemandangan laut merupakan titik tumpuan bagi para tetamu yang ingin berehat atau aktifkan tubuh, fikiran dan jiwa.

Terletak berdepan dengan pinggir laut, namun hanya beberapa minit dari daerah perniagaan, pusat beli-belah  dan tapak warisan, lokasi E & O tidak ada bandingannya.

Kemudahan & perkhidmatan:


Catering:

Kejayaan dalam perniagaan bergantung pada kesan yang tepat. Untuk sebuah acara atau hanya hiburan, E & O akan diingati selama-lamanya. Untuk menghiburkan teman dan rakan, menyewakan kapal layar mewah untuk pertemuan yang berbeza!


Persidangan:

Untuk persidangan atau mesyuarat yang berbeza, Grand Ballroom mempunyai kapasiti 400 kerusi, panggung sepenuh, peti simpanan dan media. Enam kumpulan kecil yang menampung 20 hingga 150 orang juga disediakan.

Jamuan Perkahwinan:
Untuk perkahwinan atau bulan madu, tidak ada yang boleh melebihi kemewahan dan keanggunan sebuah hotel yang bersejarah ini. Sejak 1885, Eastern & Oriental Hotel telah diliputi sinar matahari yang menyilaukan hari dan malam tropika yang indah. Kenangan yang baik terjalin ke dalam tatanan bangunan. Tidak kira seberapa mewah tempat itu, di sini terdapat banyak perkara yang menyentuh di E & O yang mencipta kebahagiaan yang taidak dapat dilupakan.Rekreasi:
Berehat di kolam renang dengan pandangan laut,  berjalan-jalan di sekitar kebun yang besar atau senaman di bilik senaman yang dilengkapi dengan pusat kecergasan dan Sauna, untuk aktifkan tubuh, fikiran dan jiwa.


Pemakanan:


Sarkies Corner:

Sebuah kedai kopi penjajah yang menawarkan pelbagai pilihan yang lazat dalam makanan tempatan dan antarabangsa, pilihan berdasarkan anda - à la carte atau jika anda tidak boleh memutuskan – layanlah diri anda dengan buffet berspektakuler yang luas.

Ada pelbagai acara yang menarik di Sarkies Corner yang diatur bertukar-tukaran.

- Waktu operasi: dari 6:30am-11:00pm (setiap hari)
- Breakfast: dari 6:30am-10:30am (setiap hari)
- Sajian Sepanjang hari dari 10:30am-11:00pm (setiap hari)


The 1885:
The 1885 menawarkan masakan yang klasik dalam lingkungan yang elegan. Pemilihan gabungan inventif daripada chef yang dilatih, disertai dengan pilihan wain yang luar biasa, The 1885 sebagai pilihan yang sempurna untuk pengalaman bersantap yang dinikmati.

Tradisi English Afternoon Tea juga disajikan dalam tatacara yang elegan.

• Waktu operasi dari 2:30pm-10:30pm (setiap hari)
• English Afternoon Tea dari 2:30pm-5:00pm
• Makan Malam dari 6.30 pm – 10.30 pm


The Bakery:
The Bakery mempunyai pengenalan baru oleh chef yang inovatif yang menyediakan makanan sedap. Kenikmatan termasuk pai yang lazat dan kek yang segar serta kuih yang mempunyai campuran ramuan tersendiri.

• Waktu Operasi dari 10:00am-10:00pm (setiap hari)


Farquhar’s Bar:
British pub menawarkan bir. Farquhar's Bar ini memang terkenal dengan karakter yang unik dan tiada bar yang lain dapat  menewaskan bar ini yang mempunyai suasana yang ceria dan ramah. Bertradisi British secara semulajadi ini merupakan tempat minum bir dan bersembang, berehat selepas seharian bekerja keras atau berkumpul dengan kawan.

Hearty Pub Grub (Disajikan setiap hari: 11:00am-11:00pm)
Grub pub biasanya dikenali sebagai makanan pub tradisional Inggeris dan di Farquhar's Bar, makanan hangat disajikan dengan adat Inggeris.

Beberapa makanan sihat juga akan disajikan termasuk Fish & Chips, Bangers & Mash, Steak & Kidney Pie, Ploughman's Lunch dan Shepherd's Pie.

• Waktu Operasi dari 11:00am-11:00pm.

Verandah:
Berjajar teres menawarkan makan di tempat terbuka yang mempunyai pemandangan tropika dan laut.

• Waktu operasi dari 6:30am-11:00pm (setiap hari)The Deck:
Meliputi kolam renang, Dek menghidangkan pelbagai makanan ringan dan minuman di persekitaran yang selesa.


• Waktu Operasi dari 11:00am-7:00pm (setiap hari)


 

Bilik:


Deluxe Suites


Georgetown Suites


Premier Suites


Straits Suites


Writers Suites


Pinang Suites

The Eastern & Oriental Suites


10, Lebuh Farquhar, 10200 Penang.
Tel : +(6) 04 222 2000
Fax : +(6) 04 261 6333
Email : Alamat email ini dilindungi dari Spambot. Perlukan JavaScript untuk melihatnya


{button}

Comments (0)
Only registered users can write comments!
 
 
No images