Home
Font size bigger Standard Font Size Font size smaller

Masuk

Saluran

Turn off/on Options FAQ Kide Chat

terakhir ago

Only registered users can send messages, registrt or login

My Points

PMS Notifier

You are not logged in.

PMS Mailbox

You are not logged in.


Powerd By : NorthPony
Hotel Royal Penang


    Hotel Royal Pulau Pinang adalah ahli daripada kumpulan Hotel Royal dari Singapura. Hotel Royal Pulau Pinang terletak di daearah komersial dan kewangan yang utama di Pulau Pinang dengan pemandangan bandar yang menyeluruh dan menghadap pinggir laut yang amat ketara. Hotel ini bersebelahan dengan Penang Plaza Pusat Membeli-belah dan di sekitar tempat-tempat yang menarik.

    Hotel ini juga terletak hanya beberapa minit dari terminal feri, yang menyambung Pulau Pinang dan darat dan 20 minit dari Lapangan Terbang Antarabangsa di Pulau Pinang melalui Jelutong Lebuh Raya.

Kemudahan:
JamuanDewan Dansa Sri Pinang
Sebuah bilik serba guna yang boleh menampung hingga 250 orang untuk resepsi koktail dan 230 orang untuk jamuan.Bilik Cornwallis
Tempat ini menawarkan persekitaran yang paling baik untuk persidangan, seminar, konvensyen dan upacara pelancaran. 150 orang tempat duduk yang selesa untuk resepsi koktail dan 120 orang untuk makan malam. Ia mempunyai eksklusif dinding-dinding ke tetingkap panel yang memungkinkan cahaya alami bilik yang luas ini.

Bilik Esplanade
Bilik ini ialah tempat yang paling baik untuk fungsi yang lebih mesra dengan kapasiti 50 orang.

Wellesley 1and Wellesley 2
Kedua-dua bilik ini boleh menyimpan hingga 12 orang gaya bilik lembaga dan 25 orang gaya teater masing-masing. Bilik juga berfungsi sebagai "sesi rehat " antara mesyuarat dan persidangan.

Eksekutif Pusat Perniagaan
Bilik ini dilengkapi dengan semua kemudahan yang diperlukan, seperti akses internet broadband, tele-bersemuka, perkhidmatan faksimili, perkhidmatan kiriman cepat dan perkhidmatan fotokopi. Perkhidmatan pembantu akan diberikan atas permintaan semasa mesyuarat, fungsi dan persidangan.

Makan di luar
Kami membawa Hotel Royal Penang makanan yang lazat ke depan pintu anda. Berdedikasi pasukan kami- F & B akan fokus secara khusus dan eksklusif untuk setiap keperluan anda untuk mengesankan tetamu. Kami akan membuat acara anda tidak mudah dilupakan dengan meninggalkan "Tanggapan Istimewa yang abadi" di lelangit tetamu anda.Kemudahan yang lain:


Kolam Renang

Pengurutan

Pusat Kesihatan

 

Pemakanan:
The Grove Brasserie
Terletak di lobi utama di tingkat bawah, para tetamu boleh menikmati pelbagai pilihan yang mewah. Dari jamuan kami kepada ala carte menu, Grove Brasserie pasti akan memberikan pengalaman makan yang tidak dilupakan. Perhiasan dengan gaya kontemporari yang dilengkapi dengan kemudahan WIFI, memberikan keselesaan kepada para tetamu.

Colors Pub & Lounge
Terletak di tingkat yang sama dengan Grove Brasserie di lobi utama, tetapi menyediakan persekitaran peribadi untuk mesyuarat kasual dan tetamu boleh menikmati minuman kegemaran mereka. Pub menawarkan pelbagai minuman dan hiburan yang baik.

 

SARAPAN
Jamuan sarapan
Setiap hari
6.00 am – 10.30 am
RM25.00++ (Dewasa)
RM15.00++ (Kanak-kanak)


Makanan Tengahari
Exekutif Buffet
Isnin – Jumaat
12.00 noon – 2.30pm
RM28.00++ (Dewasa)
RM17.00++ (Kanak-kanak)


Japanese Light Buffet
Ahad
12.00 noon – 3.00 pm
RM38.00++ (Dewasa)
RM23.00++ (Kanak-kanak)

ASEAN Medley Buffet
Sabtu
12.00 noon – 3.00 pm
RM28.00++ (Dewasa)
RM17.00++ (Kanak-kanak)

Makan Malam
Friday's Seafood Delights Buffet Dinner
Jumaat
7.00 pm – 10.00pm
RM45.00++ (Dewasa)
RM27.00++ (Kanak-kanak)


Japanese Buffet Dinner

Sabtu
7.00 pm – 10.00 pm
RM68.00++ (Dewasa)
RM40.00++ (Kanak-kanak)
Tantalizing Set Dinner
Ahad – Khamis
7.00 pm – 10.00 pm
RM22.00++ per set

 
Superior/Bilik Mewah

Bilik yang dihias kami menawarkan peninggalan yang selesa dengan pilihan pemandangan bandar atau laut. Bilik ini boleh didapati dalam raja atau katil dua orang dan terletak di tingkat merokok dan bukan merokok. Semua bilik mandi mempunyai kemudahan yang asas kepada pelancong. Selain itu, kami mempunyai akses internet broadband yang dapat memenuhi keperluan para tetamu.


Suite Korporat

Suite Korporat kami dilengkapi dengan pentingnya dari sebuah Office Suite dengan pintu geser yang memisahkan bilik tidur dengan stesen kerja. Bahagian dalam termasuk kerusi putar, langsung faks, voice mail, mesin faks, meja tulis besar, credenza dengan jalan keluar dan internet. Kategori bilik yang unik ini memberi keselesaan pusat perniagaan kepada eksekutif perniagaan yang sibuk, semua dalam keselesaan dan bilik mereka.Suite Eksekutif

Bilik ini mempunyai ruang tetamu yang selesa dilengkapi sebuah bilik rehat dan bilik makan termasuk telefon tanpa wayar, mini bar, televisyen kabel, stereo CD player mahupun DVD player. Semua bilik dilengkapi dengan king saiz besar tempat tidur dan dilengkapi dengan kemudahan lengkap yang merangkumi premium mandi dan sandal.


Suite Apartmen

Suite Apartmen ini memenuhi keperluan pelancong perniagaan dengan keluarga. Dapur dilengkapi dengan peti sejuk, ketuhar gelombang mikro, set alat makan bersama-sama dengan sebuah meja makan kecil diletakkan di ruang tetamu. Bilik ini juga dilengkapi dengan dua meja dan almari pakaian. Semua balkoni di suite apartmen menghadap pemandangan laut Pulau Pulau Pinang yang menakjubkan!


Maklumat hubung
Alamat: 3, Jalan Larut, Penang, 10050, Malaysia.
Tel: 04-2267888
Fax: 04-2266615
Email: Alamat email ini dilindungi dari Spambot. Perlukan JavaScript untuk melihatnya
Kordinat GPS: 5.421904, 100.325528


{button}
Comments (0)
Only registered users can write comments!
 
 
No images