Home
Font size bigger Standard Font Size Font size smaller

Masuk

Saluran

Turn off/on Options FAQ Kide Chat

terakhir ago

Only registered users can send messages, registrt or login

My Points

PMS Notifier

You are not logged in.

PMS Mailbox

You are not logged in.


Powerd By : NorthPony
Malihom
Artikel Index
Malihom
Page 2
Semua Muka

 

Alamat: Kiri N/T 168, Bkt Penara Mkm 6, 11000 Balik Pulau, Penang .
Tel: +6 (04) 2264466

     Malihom sebuah ladang swasta yang terletak di hujung selatan Pulau Pinang, menawarkan percutian yang tenang. Ladang ini terdiri daripada gudang padi tradisional Thailand yang telah ditukar dengan keselesaan moden dan menghargai pesona tradisional.

     Di pusat ladang terletak sayap utama yang memegang resepsi, ruangan makan dan tempat tinggal. Gedung ini disambungkan dengan sayap utama melalui laluan kaki. Setiap gudang, dengan ciri yang unik mempunyai taman peribadi atau dek. Persiapan ini menyediakan tetamu dengan kebersendirian dan pengasingan dengan latar belakang pemandangan.

     Gudang dilengkapi secara peribadi dan datang dengan en-suite bilik mandi. Mereka masing-masing dilengkapi dengan pendingin udara, kipas angin, peti sejuk mini-bar,, almari besi elektronik, 100% kain katun putih & bulu bawah bantal dan minyak esensial mandi.

Kami mempunyai lapan gudang untuk penyewaan.

Alam Sekitar
     Kami cuba untuk memulihara dan mengekalkan penggunaan sumber kami sebanyak yang kami boleh. Sebahagian besar ladang ini dibina dengan menggunakan kayu kitar semula dan bahan bangunan. Misalnya, gudang digunakan sebagai gudang simpanan padi sawah di Thailand, tetapi tidak lagi digunakan dalam pertanian pada masa kini sedangkan penghiasan ditinggalkan ialah rel kereta api yang tua. Produk pembersih untuk perabot dan lantai ialah 100%  semula jadi. Kita akan menanam baja organik yang cukup besar untuk membekalkan menu seharian kita dan kawasan kompos kepada bahan buangan yang semula jadi.

AKTIVITI
Denai Jalan
Salah satu hal yang harus dilakukan ketika anda berada di Malihom ialah menjelajahi luar bandar dengan berjalan kaki. Terdapat dua batang jalan denai berdekatan:

1. Paya Terubong ke Ji Cheng Chan
Titik Mula 1:
Masuk dari lengkungan United Hokkien Cemetery di sepanjang jalan Paya Terubong.
Titik Mula 2:
Masuk dari bangunan Bubble Plastic (M) Sdn Bhd.
2. Air Itam ke Balik Pulau

Bandar Balik Pulau
Bandar Balik Pulau adalah antara beberapa tempat menarik dengan pembangunan yang nampaknya menimpa pulau di Pulau Pinang. Hal ini membawa faedah kepada anda unutk menghabiskan masa dalam menjelajahi tempat ini.

Melihat Burung
Melihat burung merupakan kegiatan yang memerlukan kewaspadaan dan kesabaran. Terdapat lebih daripada 200 jenis burung yang tercatat di Pulau Pinang. Sesetengah spesies yang lebih umum yang dapat terlihat dari puncak Malihom termasuk burung udara seperti burung pemangsa, burung layang-layang; burung penghijrah seperti sparrowhawk Japan, baza hitam dan crested honey-buzzard dan glider umum seperti helang laut perut putih, Brahminy layang-layang dan Crested-ular helang.

Dusun
Balik Pulau terkenal dengan dusun buah-buahan, khususnya, durian yang sering dielu-elukan sebagai Raja Buah-buahan. Kebanyakan pakar menuntut bahawa durian Pulau Pinang adalah terbaik, kerana tanah batu di pulau ini, iklim dan tanah mineral yang kaya.

 

 


 

 

KEMUDAHAN
DAPUR
Dapur ini dilengkapi untuk melayani fungsi saiz sederhana mahupun untuk tetamu di rumah. Perkhidmatan telah disedia sepanjang hari.

PEMAKANAN
Kawasan makan utama di dek tertutup, membuka untuk pemandangan besar. Selain kawasan utama, pengalaman makan boleh memperluaskan ke kolam renang di luar atau dek utama.

Jam Makan
Sarapan 7:00am—10:30 am
Makan Tengah Hari 11:30am—14:30pm
Makann Malam 19:00pm—22:30pm

Perkhidmatan Bilik
Menikmati makanan dalam bilik anda atau di dek peribadi anda. Sila hubungi kakitangan kami jika anda ingin makan dengan peribadi.

MASA KELUAR HOTEL
Masa keluar ialah 12 tengah hari. Sila beritahu kami tahu sebelumnya anda memerlukan masa keluarga hotel yang lewat.  Kita mungkin dapat mengakomodasi tergantung ketersediaan gudang.

PENGURUTAN
Sila tempah semua rawatan urut dengan cepat.

REKREASI
Salah satu hal yang harus dilakukan ketika anda berada di Malihom ialah menjelajahi negara dengan berjalan kaki atau roda. Terdapat dua jalan di dekatnya. Merujuk kepada "Aktiviti" untuk mencetak peta.

KOLAM RENANG
Kedalaman kolam ialah 3.5 kaki (1.2 meter). Penjagaan harus diambil, terutama ketika kanak-kanak sedang berenang, kerana tidak ada anggota penyelamat sekarang.

AKSES INTERNET 24 JAM
Ladang ini mempunyai wi-fi tetapi hanya kawasan yang dipilih seperti Prana (sayap utama) dan bilik persidangan yang memiliki kekuatan isyarat yang lebih baik.

SATELIT TV
Hanya terdapat di Prana, ruang utama.

PERPUSTAKAAN
Buku dan DVD

BILIK PERSIDANGAN
Bilik Persidangan yang mempunyai 145 buah tempat duduk dan dilengkapi dengan projektor dan kemampuan internet.

HARGA & KETENTUAN
Sebuah kad kredit yang sah diperlukan untuk menjamin tempahan anda. Wang pendahuluan 30% tempahan (tidak boleh dipulangkan) akan didebit dalam masa 24 jam selepas pengesahan tempahan. Semua bayaran yang telah disahkan akan diserahkan kembali dalam masa 24 jam (Isnin-Jumaat) dengan resit dan slip transaksi kad kredit melalui emel.

Keluarga Penginapan
Dengan internet atau email untuk menempah sebelum 3 hari.

Satu penghunian
Dua penghunian
Tiga penghunian (Dewasa)
Empat penghunian (Kanak-kanak)

 

 

 

 

 

Comments (0)
Only registered users can write comments!
 
 
No images