Home
Font size bigger Standard Font Size Font size smaller

Masuk

Saluran

Turn off/on Options FAQ Kide Chat

terakhir ago

Only registered users can send messages, registrt or login

My Points

PMS Notifier

You are not logged in.

PMS Mailbox

You are not logged in.


Powerd By : NorthPony
Juru Auto City

 

Pusat Perhentian kepada Kereta Mewah, Perniagaan & Hiburan

     Ini adalah salah satu tempat yang jelas dinampak di Pulau Pinang ketika anda memandu di sepanjang jalan raya Utara-Selatan. Dimulakan oleh kerajaan persekutuan pada tahun 2003, tempat ini adalah satu pusat perhentian untuk makanan, pameran auto dan pameran yang tidak kehabisan. Juga dikenali sebagai Highway Auto City, pusat ini terkenal tempat pertama di Malaysia memaparkan barang yang baik dan pilihan kereta mewah, perniagaan & hiburan serta pelbagai pilihan makanan. Juru Auto-City ini terletak hanya beberapa minit selepas tol Juru (jika anda datang dari selatan) atau jambatan Pulau Pinang.

     Anda mungkin mendapati kereta berjenama seperti Porches, Audi, Volkswagen, Citroen, Alfa Romeo, MG Rover, Proton, Perodua, Isuzu, Fiat, Hyundai, Inokom, Chevrolet, Honda & Toyota. Pertunjukkan kereta  yang telah berkembang bertahun-tahun termasuk jenama terkenal dari luar negeri dan juga jenama tempatan.

     Ada banyak kereta pengedar dan membuka bilik pertunjukkan mereka sendiri, perkhidmatan dan pusat bahagian kereta di sini. Selain itu, alasan terbaik adalah dengan 4 bank-bank besar yang terletak berdekatan sekitar, maklumat mengenai pembiayaan dan insurans kereta berada dalam tangan anda.

     Pameran Auto City telah menarik ribuan pengunjung terus menjadi salah satu daya tarik utama. Pameran dapat melihat pelbagai acara, mulai dari pertunjukkan promo Super GT,  pertunjukkan Super GT Queens, Super GT race car demo, pertandingan car audio, kart race, Miss Auto City Carnival beauty pageant, GT Car look-alike contest dan lain-lain lagi.

     Acara lain yang menarik diaturkan setiap tahun seperti Penang International Lantern Festival, hanya terbuka pada waktu malam. Anda akan mendapati malam yang berwarna-warni dan bersemangat dengan penampilan banyak lentera yang indah. Acara lain yang menarik akan diadakan di sini termasuk Countdown Tahun Baru, Merdeka Countdown, Motor Sports Show, Krismas countdown, F1 roadshow, Menyanyi kontes dan banyak lagi.

     Selain itu, Juru Auto City juga merupakan tempat yang sempurna untuk pertemuan perniagaan & sosial, swasta & fungsi parti, perkahwinan & acara-acara khusus, perayaan. Anda dapat mencari masakan antarabangsa yang sesuai selera dan anggaran seperti Barat, Cina, Melayu, India, Jepun, Continental, Thailand, HongKong, Fusion dan Mediterranean.

Senarai Restoran & Hiburan:
Amandari Malay Cuisine
Bed
Citybox
Double Good Restoran
Flame Restoran
Golden Triangle Restoran
Harry's B1 Korean BBQ
Highway Star Lounge
Ice Ice Baby 
Isshin Japanese Restoran
Jiu Jiu Szechuan Restoran
KFC
McDonald's Drive Thru
Nando’s Chickenland
Old Town Kopitiam
Party World Karaoke
Pelita Nasi Kandar
Pizza Hut
Roxbury Pub & Bistro
Secret Recipe
Segafredo
Seoul Garden Restoran
Shelaiton Restaurant
SOHO’s English Pub & Restoran
Starbucks Coffee
Subway
Sushi King
Swensen’s Café
Takehana
Tao Authentic Asian Cuisine
The Coffee Bean & Tea Leaf
The Hongkie Kopitiam
The Manhattan Fish Market

 

{button}

 

Comments (0)
Only registered users can write comments!
 
 
No images