Home
Font size bigger Standard Font Size Font size smaller

Masuk

Saluran

Turn off/on Options FAQ Kide Chat

terakhir ago

Only registered users can send messages, registrt or login

My Points

PMS Notifier

You are not logged in.

PMS Mailbox

You are not logged in.


Powerd By : NorthPony
Komtar

 

    Komtar (Kompleks Tun Abdul Razak), dinamakan untuk menghormati Perdana Menteri Malaysia yang kedua, Allahyarham Tun Abdul Razak bin Hussein. Ia memimpin latar langit pulau ialah bangunan yang boleh dipakai sebagai rujukan yang terkenal di Pulau Pinang dan menjadi ikon dari program pembaharuan bandar. Ia berharga jumlah RM207 juta yang menjadi bangunan tertinggi di Asia.

    Bangunan yang mempunyai 65-tingkat terdiri daripada 12-sisi blok geometri, 760ft (232m) ketinggian dan duduk di atas tingkat 4 podium dan pusat yang berhawa dingin yang anda memiliki segalanya di bawah satu bumbung. Kompleks terdiri daripada pejabat, ruangan komersil dan kemudahan rekreasi dan umum.

    Pusat membeli-belah Komtar ialah pusat membeli-belah yang paling terkenal dan tertua di tengah George Town. Lebih daripada satu dekad dari awal 1980-an, Komtar terletak di kaki dari Menara Komtar, telah menjadi bahagian penting daripada keseluruhan pembangunan semula bersepadu dengan George Town.

    Selain kedai-kedai kecil, terdapat juga dua kedai, Superkomtar dan Yoahan. Sebahagian besar pejabat di tingkat 64. Anda boleh membeli tiket untuk lif di maklumat pelancong di tengah-tengah pusat membeli belah. Pemandangan termasuk Jambatan Pulau Pinang dan Butterworth di darat yang menakjubkan. Terdapat beberapa pawagam utama menayangkan filem-filem terbaru dan menawarkan hiburan sumber lain kepada pelancong. Bahkan anda juga boleh makan tengah hari atau makan malam di McDonalds, KFC, Pizza Hut atau di salah satu daripada restoran Malaysia.

 
   

 

Comments (0)
Only registered users can write comments!
 
 
No images